L’ONU confirma l’ús d’una “substància” química a Síria

Però demana temps per als inspectors i recorda que una ofensiva militar ha de tenir l'aval del Consell de Seguretat
El secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon,
El secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon,

Nacions Unides ha confirmat aquest dimecres per primera vegada l’ús d’una “substància” química en l’atac del règim de Bachar Al Asad als afores de Damasco de la setmana passada, que va causar la mort de centenars de persones i en el qual s’haurien utilitzat armes químiques. En qualsevol cas, l’ONU ha apel·lat a la diplomàcia i ha recordat a les potències occidentals que qualsevol ofensiva militar a Síria necessita l’aval del Consell de Seguretat, que actualment no té per l’oposició de Rússia i la Xina.

 

Ho ha explicat a Ginebra el mediador internacional de l’ONU per a Síria, Lajdar Brahimi: “Allò que va ocórrer el 21 d’agost, sembla que algun tipus de substància va ser utilitzada i que va matar molta gent. Centenars de persones, alguns parlen de més d’un miler”, ha informat l’agència AP. Brahimi ha qualificat el fet d'”horrorós” i “inacceptable”.

 

En qualsevol cas, Brahimi, que des de Ginebra treballa la via diplomàtica per trobar una sortida al conflicte, ha afirmat que qualsevol acció militar de forces externes a Síria necessita l’autorització del Consell de Seguretat de l’ONU. En la mateixa línia s’ha pronunciat el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, que ha fet una crida a una solució consensuada del conflicte.

 

Ban ha demanat temps perquè els inspectors concloguin la investigació sobre l’ús d’armes químiques per les tropes del règim: “Un equip de l’ONU ha recollit mostres però necessita temps per contrastar-les”. En aquest temps, el cap de l’ONU insta el Consell de Seguretat a “trobar la unitat i utilitzar la seva autoritat per actuar”. “Els siris necessiten solucions”, ha sentenciat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari