Griñan se’n va cremat pel cas dels ERO

El president de la Junta d'Andalusia presenta la seva renúncia formal al Consell de Govern i seguirà en funcions fins la setmana vinent
José Antonio Griñán

José Antonio Griñan ha renunciat aquest dimarts formalment a la presidència de la Junta d’Andalusia, una decisió que ja va anunciar a finals de juliol i que ha pres a causa de la polèmica generada pel cas dels ERO. A partir de la seva renúncia el Govern andalús entrarà en funcions i Griñan seguirà de president fins la pròxima setmana.

 

En una compareixença de premsa després de presentar la seva dimissió en la reunió del Consell de Govern, ha justificat la seva marxa per una necessitat de canvi generacional i de visió en la política andalusa, tot i que és evident que la seva sortida respon bàsicament a l’escàndol pel cas dels ERO. De fet, ha reconegut que vol preservar a la Junta d’Andalusia de “l’erosió que s’ha produït amb la monopolització del debat” amb la seva figura i la relació que té amb el cas.

 

Després d’aquest pas donat pel dirigent socialista andalús, la Comissió Executiva Regional del PSOE d’Andalusia (PSOE-A) es reunirà per proposar a l’actual consellera de Presidència i Igualtat, Susana Díaz, com a candidata per ser investida nova cap de l’executiu autonòmic. Una decisió que serà ratificada aquest dijous pel PSOE-A. El relleu de Griñan assumirà el càrrec amb la missió de renovar la Junta mantenint l’aliança amb Izquierda Unida (IU), que ha posat com a condició que no hi hagi imputats al Govern.

 

Precisament, amb l’objectiu que José Antonio Griñan esquivi la polèmica pel cas dels ERO, el PSOE podria plantejar-se la seva designació com a senador en representació de la comunitat autònoma andalusa perquè segueixi sent aforat, segons explica El Confidencial. Un cop deixi de ser president de la Junta, Griñan seguirà ocupant el càrrec de secretari general del PSOE-A i de president federal del partit socialista.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari