Prop de 100 persones marxen per Catalunya per l’ensenyament públic

Els vuit dies reivindicatius van començar amb un escrache davant la casa d'Irene Rigau a Ribes de Freser
Marxa Educació
Marxa Educació

La primera Marxa per l’educació pública va arrencar aquest dissabte a Ribes de Freser on prop de 200 persones van participar a una cercavila i després van fer un escrache davant de la casa on estiueja la consellera d’ensenyament catalana, Irene Rigau. Malgrat la incertesa prèvia a l’inici de la marxa sobre el nombre de participants, fonts de l’organització han mostrat el seu content pel total d’assistents.

La primera etapa de la Marxa va dirigir-se des de Ribes de Freser fins a Ripoll sota una tempesta que no va dissuadir a les prop de 120 persones que van recórrer el trajecte que separa ambdues poblacions. A l’arribar a Ripoll, poble d’on és originària la consellera d’ensenyament d’Aragó, Dolores Serrat, qui va defensar la nova llei de llengües de la Comunitat Autònoma, es va organitzar una xerrada sobre la situació de la llengua catalana als Països catalans amb participants del País Valencià i de les Illes Balears.

Aquest diumenge la Marxa ha transcorregut entre Ripoll i Torelló, on està programat un concert de música popular a l’arribada. Al migdia s’ha debatut sobre la situació de l’escola rural mentre els manifestants menjaven un àpat. Els organitzadors conviden tothom que estigui interessat a participar en la Marxa o en les activitats que es van organitzant per on passa. El recorregut es pot consultar a la web creada per a aquest esdeveniment, que lluita per l’educació en tots els seus nivells, des de les escoles bressol fins a la universitat.

La marxa continua fins al proper 31 d’agost, que arribarà a Barcelona, i compta amb el suport de diferents plataformes i associacions relacionades amb el món de l’ensenyament. Amb aquesta iniciativa, els participants volen aturar la “creixent i implacable precarització, mercantilització i privatització de l’educació pública, i conseqüentment, de la desintegració del sistema educatiu públic en el qual es vertebra”. El manifest, elaborat per l’Assemblea Groga, que explica els motius de la Marxa ja ha rebut 607 adhesions de plataformes ciutadanes, associacions i persones particulars.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari