El petit comerç pretén pal·liar la crisi amb la venda de loteria

El petit comerç vol combatre la crisi amb una grossa catalana que es comercialitzarà a través de la xarxa de distribució de l'EAJA. La mesura genera dubtes
Loteria
Loteria

Els catalans ja tenen una nova loteria per provar sort durant les festes nadalenques. La Generalitat ha decidit llançar un nou sorteig que competeixi directament amb la grossa de Nadal espanyola que es celebra tradicionalment el 22 de desembre. L’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (EAJA) és l’ens del Govern català que s’encarregarà de gestionar aquest projecte, juntament amb els altres concursos que ja gestiona com el Trio i la Loto 6/49.

 

La Grossa catalana es sortejarà el 31 de desembre, després, per tant, de la Grossa de Nadal del dia 22 i uns dies abans del sorteig de la loteria del Nen que es fa el 6 de gener. Aquesta nova loteria es comercialitzarà a través de la xarxa de distribució d’altres jocs de l’EAJA, i està previst que es posi a la venda a finals de setembre o principis d’octubre i tindrà un preu de cinc euros el dècim. Aquesta iniciativa parteix d’una proposta dels comerciants catalans a través de la Confederació de Comerç de Catalunya, amb l’objectiu de visualitzar el petit comerç amb la venda d’aquesta loteria que tindrà lloc en 25.000 establiments.

 

El petit comerç català està patint una forta crisi econòmica que ha provocat que moltes botigues de tota la vida hagin hagut de baixar la persiana davant una situació insostenible. En declaracions a EL TRIANGLE, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ha calculat un descens de les vendes durant les rebaixes d’estiu d’entre un 5 i un 10% respecte l’any passat, amb una facturació prevista de 700 milions d’euros. Fraile apunta com un dels motius d’aquest descens el fet que “no hi ha confiança entre la població” perquè encara hi ha un atur molt elevat a Catalunya.

 

POTS LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari