Nadal i Navarro a mata-degolla

L'exconseller Nadal qualifica "d'impertinent" Pere Navarro per haver dit que es deixa donar "copets a l'esquena" per part de CiU
Navarro
Navarro

Tramuntana política a can PSC. La tensió entre el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i l’exconseller Joaquim Nadal està en un punt de plena ebullició. L’últim episodi ha tingut lloc en una trobada socialista a Palafrugell (Baix Empordà) aquest dimecres al vespre, amb la presència de Navarro i Nadal entre d’altres. El líder socialista ha carregat durament contra l’exconseller sense esmentar-lo, afirmant que ha caigut en la temptació dels elogis de CiU. En declaracions a EL TRIANGLE, Quim Nadal ha qualificat “d’impertinent” a Navarro, afirmant que “la gent es qualifica per si mateixa”. En l’acte de Palafrugell, segons ha reconegut el propi Nadal, tan sols es va saludar amb Pere Navarro sense mantenir cap tipus de conversa.

 

El motiu de la disputa interna és la fotografia i la roda de premsa protagonitzada per Nadal al costat de l’alcalde convergent de Girona, Carles Puigdemont, per anunciar que l’exdirigent socialista liderarà el pacte gironí pel dret a decidir. Aquest gest ha aixecat polseguera en la direcció del PSC de Girona que vol tractar aquest tema en la pròxima reunió de l’executiva, el setembre. Joaquim Nadal és el president del partit socialista a les comarques gironines. El primer secretari del PSC a Girona i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, en conversa amb EL TRIANGLE ha assegurat que “no està en qüestió” la presidència de Nadal, però ha retret el fet que l’exconseller no hagués comunicat al partit que es faria la fotografia al costat de Carles Puigdemont.

 

Advertència a Nadal
La situació convulsa que viu a nivell intern el partit socialista sembla que ara ha traslladat el seu epicentre a la capital gironina. La pròxima executiva del PSC de Girona es preveu moguda. Juli Fernández ha explicat a aquest diari que debatran al voltant de l’acte celebrat per Nadal per la “discrepància” que tenen sobre les “formes” emprades per l’exconseller. El líder dels socialistes gironins ha dit que ha rebut moltes “veus crítiques” de militants de la formació demanant-li que això “no torni a passar més”. En aquest sentit Fernández ha advertit a Nadal que si la situació es torna “insostenible” amb una altra acció que disgusti al partit llavors li demanaria “que es replantegi la presidència” del partit socialista a Girona. En aquest cas, apunta, “hauré de prendre decisions” com una possible convocatòria d’un Congrés Extraordinari.

 

El suport més important que té Nadal entre la parròquia dels socialistes gironins és la candidata a l’alcaldia de Girona i portaveu del grup municipal del PSC, Pia Bosch. Amiga personal de qui va ser alcalde de la capital gironina durant més de 20 anys (1979 a 2002), Pia Bosch ha explicat a EL TRIANGLE que abans de fer-se la polèmica fotografia amb l’alcalde de CiU i adversari electoral seu, Nadal va parlar amb ella per explicar-li les seves intencions. Bosch afirma que “no tinc cap desconfiança” respecte l’objectiu de Nadal de liderar el pacte de Girona pel dret a decidir, i si que expressa la seva desconfiança envers l’alcalde. La cap del grup municipal del PSC està molt molesta pel fet que hagin dit que està disgustada amb l’exconseller. Juli Fernández, sense anar més lluny, ha assegurat a EL TRIANGLE que Pia Bosch va intentar convèncer a Nadal perquè no es fes la fotografia amb Puigdemont. Un extrem que ella nega taxativament.

 

El paper de Puigdemont

L’actual alcalde de Girona des del 2011 s’ha desfet en elogis cap a la figura de Quim Nadal i ha defensat el seu paper en el pacte local pel dret a decidir. Preguntat per aquest mitjà sobre si va pensar en ell per liderar aquest pacte amb l’objectiu de crear divisions internes en el sí del PSC, Puigdemont ha afirmat que “no van comentar res sobre el que suposaria la fotografia” conjunta de tots dos. L’alcalde convergent ha afegit que “pot semblar molt ingenu”, però assegura que l’acte celebrat amb Nadal va ser “molt net i transparent”.

 

En aquesta línia, Puigdemont ha replicat les paraules de Navarro contra l’exconseller apuntant que la seva decisió ha estat en “clau de país” i en cap cas per perjudicar als socialistes catalans. “Qui pensi que Quim Nadal s’ha deixat arrossegar per cants de sirena o per copets d’esquena és que no el coneix bé”, ha sentenciat. El conflicte intern a can PSC agafa força des de les terres gironines.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari