“Tots els dirigents de les patronals que estan frenant el procés sobiranista han de ser substituïts”

El president del Cercle Català de Negocis (CCN), Ramon Carner, defensa amb passió des de fa cinc anys que amb una Catalunya independent la situació econòmica seria millor. En declaracions a EL TRIANGLE, Ramon Carner considera que encara hi ha un 'establishment' empresarial reticent als canvis polítics i critica els principals dirigents de les patronals catalanes que defensen l'estatus quo.

Ramon Carner
Ramon Carner

Segons el Govern de la Comunitat de Madrid més de 1.000 empreses catalanes s’han traslladat a Madrid per motius fiscals. Què et sembla?
Aquesta és una notícia interessada d’un govern que no sap que fer per continuar tenint a la seva població desinformada al 100%. És com la cortina de fum de Gibraltar, i així el Govern del Partit Popular (PP) va aguantant. Des de fa molts anys la Comunitat de Madrid ja atrau de forma sistemàtica empreses catalanes per l’efecte de capitalitat, i perquè a moltes empreses ja els hi va bé tenir una seu social per un tema burocràtic i econòmic. Madrid, amb el que recapta, es pot permetre unes lleis tributàries més favorables respecte les que podem tenir a Catalunya. La comunitat de Madrid és més tolerant, i les comunitats sobrefinançades com aquesta poden regalar terrenys industrials.

El diari ABC ho atribueix al l’onada sobiranista….
Bé, ja sabem la credibilitat que té l’ABC, que agafen una notícia i la tergiversen a favor seu. Si 1.000 empreses han marxat de Catalunya a causa de l’onada sobiranista, llavors com s’entén que 750 empreses andaluses hagin marxat a Madrid?. Què també hi ha onada sobiranista a Andalusia?. Hem de mirar el percentatge de les empreses que marxen. Que posin la seu social a la capital espanyola no vol dir que marxin. Són empreses que els hi convé fer-ho així.

 

El Cercle Català de Negocis (CCN) aglutina empresaris a favor de la independència. Tenint en compte que, tradicionalment, a l’empresari se li atribueix un perfil conservador, vosaltres sou un cas atípic?

El CCN és una organització creada fa cinc anys a partir de petites i mitjanes empreses (Pimes) que veuen com en aquests 30 anys d’autonomia el nostre potencial i el dinamisme territorial ha perdut molts punts. Hi ha altres patronals a Catalunya que viuen de les Pimes, però no fan aquestes denúncies. Nosaltres vam arribar a un punt en què vam veure que l’única solució és que els recursos que generem es quedin aquí. L’espoli fiscal és el motiu per arribar fins aquí. El president de Pimec, Josep González, ha dit que la causa principal del tancament d’empreses a Catalunya és la manca de finançament, i la causa principal és l’espoli fiscal que provoca que el país s’empobreixi. Si nosaltres tinguéssim els recursos aquí llavors tindríem un atur del 13%. En aquests moments el que fem és defensar el que és nostre. És una evolució natural de país en que els empresaris diuen prou per dir les coses clares i tenir un país més pròsper.

 

La independència de Catalunya estarà més a prop quan Isidre Fainé i La Caixa hi donin suport?

Nosaltres entenem que l’Isidre Fainé i La Caixa donin suport o no la independència no és un problema per a Catalunya, sinó que és un problema per ells. Des del moment en què la societat catalana vol votar el seu futur és un problema per ells. El Fainé està atrapat entre l’espasa i la paret. Haurà de triar entre poder ser un banc pròsper a Catalunya o voler apostar per una Espanya decadent on es fan les coses malament. Si jo fos el Fainé tindria clar el que faria.

 

El teixit empresarial català encara és reticent a fer canvis de l’estatus quo?

Aquesta és una lluita que el CCN porta fent fa quatre anys. Els poders fàctics, l’estatus quo i l’establishment que en aquest moments està controlant les institucions del país és una gent que per la seva edat avançada o per la seva trajectòria de tants anys al servei de l’Espanya autonòmica no veuen més enllà del que fins avui han fet. Tota aquesta gent que ho està frenant des d’adalt han de ser substituïts. La idea del CCN i amb les enquestes que tenim és que hi ha una majoria de petites i mitjanes empreses catalanes que ja ho veuen clar, malgrat que els seus dirigents, com els de la Cambra de Comerç i els de PIMEC no els han estat informant de res sobre això. Ara, gràcies al CCN i als 30.000 llibres que hem venut, gràcies les xarxes socials i gracies als periodistes que estan donant més informació, tots aquests empresaris comencen a valorar que potser en una Catalunya sense espoli la situació aniria millor. En aquests moments hi ha una majoria de Pimes catalanes que no estan sent representades adequadament, perquè no és lògic que hi hagi empresaris que hagin de saber coses a través de les pròpies empreses. Aquestes patronals no han fet els informes adequats i han fet cortines de fum.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari