Espanya és el país europeu més car per construir carreteres

Un informe del Tribunal de Comptes Europeu revela que el cost de construcció és pràcticament el doble que a Alemanya
Sense títol
Sense títol

Un informe elaborat pel Tribunal de Comptes Europeu revela que Espanya és el país de la UE on surt més car construir una carretera. L’estudi, que es titula ‘Es gasten correctament els fons de la política de cohesió de la UE destinats a les carreteres?’, ha analitzat 24 projectes finançats amb fons de cohesió i FEDER en els que s’han invertit 3.000 milions d’euros en el que portem de segle XXI.

 

El Tribunal de Comptes Europeu destaca “diferències significatives de cost” entre els projectes d’Alemanya, Grècia, Polònia i Espanya, quatre països que aglutinen el 62% dels recursos europeus destinats a construcció de carreteres en aquesta etapa. L’organisme precisa que no existeixen proves que acreditin que la diferència estigui causada pel cost de la mà d’obra.

 

De fet, el cost de la mà d’obra es descarta com a causa donat que el país més competitiu és Alemanya, amb un cost mitjà per cada mil quilòmetres de 287.043 euros. Per contra, a Espanya és on es paga més: fins a 496.208 euros de cost per un tram de la mateixa distància, pràcticament el doble que a l’estat motor de l’economia europea.

 

Davant aquestes dades, el Tribunal ha recomanat que la UE només financiï projectes “quan hi existeixi una clara necessitat” i ha suggerit que s’analitizin les “considerables diferències” del preu de les obres i es promogui un intercanvi de bones pràctiques per evitar excessos i reduir els preus de les contractacions públiques.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari