Les comissions milionàries de Sandro Rosell al Brasil

La Confederació Brasilera va desviar 8,3 milions d'euros procedents de partits amistosos a una empresa del president blaugrana
Sense títol
Sense títol

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va desviar a empreses registrades als Estats Units a nom del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, part dels diners rebuts per federacions d’arreu del món per la disputa de partits amistosos contra la selecció ‘canarinha’, segons ha informat el diari ‘O Estado de Sao Paulo’. Rosell, exrepresentant de Nike al Brasil i amic personal de l’expresident de la CBF Ricardo Teixeira, ja ha estat investigat anteriorment per casos de corrupció lligats a partits amistosos de la ‘seleçao’.

 

El diari paulista ha revelat un precontracte per la disputa de 24 partits entre l’empresa ISE, amb seu a les Illes Caiman i propietària dels drets d’organització dels amistosos del Brasil des del 2006, i Uptrend Development LLC, companyia registrada a Nova Jersey (EUA) per Alexandre R. Feliu, que no és altre que Sandro Rosell. Per aquest acord, l’empresa de Rosell rebia 8,3 milions d’euros (10.9 milions de dòlars), a raó d’uns 450.000 dòlars per partit.

 

Segons la documentació en poder del diari ‘O Estado de Sao Paulo’, a ISE li corresponien 1,6 milions de dòlars per cada amistós del Brasil, dels quals 1,1 milions anaven a parar a la CBF com a pagament del catxet. El mig milió de dòlars restant no era comptabilitzat per la Federació perquè anava directe a l’empresa de Rosell en forma de comissió.

 

D’acord a la informació signada per Jamil Chade, aquesta pràctica es va iniciar al 2006, quan Teixeira, íntim de Rosell i apartat del futbol federatiu després de la seva vinculació a diversos escàndols de corrupció, encara presidia la CBF. Igualment val a dir que els partits amistosos són la principal font d’ingressos de la selecció brasilera.

 

Rosell ja va ser investigat per la justícia brasilera per beneficiar-se d’un contracte sense licitació signat per la seva empresa Ailanto Marketing per la celebració d’un amistós a Brasília entre Portugal i el Brasil al 2009.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides