Ni Carrefour aguanta la crisi d’Espanya

La segona distribuïdora d'aliments del país culpa el Govern de les seves pèrdues per la pujada d'impostos
Jose_Luis_Moreno
Jose_Luis_Moreno

Carrefour, la segona empresa de distribució d’aliments a Espanya, ha responsabilitzat el Govern d’haver acabat l’exercici amb unes pèrdues de 21,7 milions d’euros quan en l’anterior va guanyar gairebé 100. El motiu, la pujada d’impostos, IVA i IRPF, segons informació recollida pel elEconomista.es.

Els números vermells de Centres Comercials Carrefour es deu, segons la companyia, a la caiguda de la rendibilitat després de les últimes baixades de preus i, sobretot, al descens de les vendes. L’empresa ha tingut també pèrdues operatives de 38,7 milions.

“El difícil entorn macroeconòmic del país, caracteritzat pel baix creixement i els forts ajustos fiscals, que han repercutit clarament en un descens generalitzat del consum”, és l’argument que assegura la companyia en les memòries remeses al Registre Mercantil de Madrid.

La xifra de negocis de Carrefour es va reduir un 4,6 per cent al 2012, fins els 7.532 milions. Les vendes no han parat de caure des que es va iniciar la crisi, amb un descens acumulat des de l’any 2009 de gairebé un 10 per cent.

Les conseqüències de la baixada d’ingressos la paguen els treballadors amb una retallada de plantilla: en l’últim exercici, 1.190 llocs de treball.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides