Un alcalde del PP ajuda joves franquistes

L'Ajuntament de Cedeira (A Corunya) governat pel PP cedeix un alberg de forma gratuïta a una organització juvenil franquista
Feixistes
Feixistes

El ple municipal de l’Ajuntament gallec de Cedeira (A Corunya) ha cedit de forma gratuïta l’alberg ‘Los Pinos’ a l’Organització Juvenil Espanyola (OJE), vinculada a Falange i fundada en temps del dictador Franco. Segons explica el diario.es, així ho ha aprovat aquest consistori municipal governat per l’alcalde del PP, Leopoldo Rubido. La proposta va tirar endavant el passat 1 d’agost amb els sis vots dels populars i el rebuig dels regidors de l’oposició; dos del Partit Socialista de Galícia (PSdG) i dos del Bloc Nacionalista Gallec (BNG).

 

La concessió d’aquest alberg a l’OJE es farà a cost zero i per deu anys, una decisió que ha aixecat polèmica entre els partits de l’oposició i alguns veïns d’aquesta localitat corunyesa, segons narra Galicia Confidencial. Aquesta organització franquista –fundada a la dècada dels 60 sota la dependència de la Secretaria General del Movimiento– gaudirà d’aquestes instal·lacions i tan sols haurà d’assumir les despeses derivades del subministrament d’aigua, llum, escombraries i IBI, segons indica l’acord municipal. Prèviament, haurà d’abonar una fiança de 6.656,91 euros que serà reintegrada un cop finalitzi l’acord.

 

Leopoldo Rubido és alcalde de Cedeira des de finals del franquisme, concretament des de 1973, i no és la primera vegada que s’ha vist envoltat de polèmica. El 1977 va decidir construir un monòlit en honor al dictador Franco, dos anys després de la seva mort.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari