Amb la ràtio de funcionaris de Catalunya, Espanya tindria un atur del 31,5%

La comunitat catalana va perdre l'any passat treballadors públics (15.400) per primer cop des de l'inici de la crisi
Mossos recurs
Mossos recurs

Catalunya va registrar l’any 2012 una pèrdua de 15.400 treballadors públics, una davallada del 4,8% respecte de l’any anterior, segons un informe que ha fet públic aquest dimarts la patronal de la petita i mitjana empresa catalana (pimec).

És el primer cop, des que van començar les retallades, que l’administració autonòmica perd empleats, recorda la patronal, per augurar que “podria ser l’inici d’un procés d’ajustament que el sector privat està realitzant des de l’inici de la crisi”.

Els darrers anys, la plantilla a nòmina de la Generalitat ha augmentat principalment per allò que el govern tripartit anomenava ‘les 3M’, per referir-se a mossos, metges i mestres.

Catalunya és la comunitat amb una ràtio menor d’empleats públics, 40,7, per cada mil habitants. Extremadura se situa a l’extrem oposat i dispara, amb 79,6, la mitjana espanyola que se situa en 57,4.

La patronal calcula que si la Generalitat tingués la mateixa proporció de funcionaris que la resta d’Espanya, 455.000 en comptes de 307.000, l’índex d’atur baixaria quatre punt per situar-se en un 20,5%.

Vist des d’una perspectiva contraria, si la ràtio espanyola de treballadors a compte de l’administració s’assimilés a la catalana, l’atur s’incrementaria del 27,7% actual al 31,5%, i tindria 737.000 funcionaria menys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides