Desmunten el discurs de la por de PP i PSC

El Centre Català de Negocis rebutja, amb un llistat de xifres, que la independència espanti els inversors
Ramon Carner i Alivés. President del Cercle Català de Negocis
Ramon Carner i Alivés. President del Cercle Català de Negocis

“Debilita la marca Catalunya i genera inestabilitat a les inversions que puguin arribar”, Sánchez-Camacho. “Una deriva independentista allunyaria la inversió estrangera”, Sáenz de Santamaría. “Avui hi ha inversors que tenen por de venir a Catalunya a col·locar les seus diners i crear llocs de treball perquè veuen que la situació política és molt inestable, perquè el tema del 2014 està molt present”, deia el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el 10 d’agost, en la darrera de les declaracions que aquest dilluns ha desmentit un estudi del Centre Català de Negocis.

El document explica que en el període 2006-2010 el número d’empreses estrangeres a Catalunya va créixer un 13%. 3.381 empreses. Citant fonts del Financial Times i l’escola de negocis ESADE, explica que tot i la “competència deslleial” per no ser capital d’Estat, Catalunya atrau molt més els inversors que Madrid.

L’estudi enumera les principals inversions anunciades des de l’11 de setembre de 2012 fins al juny d’aquest 2013. Destaquen empreses japoneses com Rakuten o Nissan, nord-americanes, com la industrial Coty o dels sectors tecnològics com IBM o INSA. Holandeses, com la de serveis Booking o la financera Benetach Investment, i suïsses, com la farmacèutica Novartis o la financera Partners Group.

La majoria d’inversions anunciades són majoritàriament a sectors de valor afegit, per un import previst de gairebé 2.400 milions d’euros i la generació de 9.000 llocs de treball.

L’estudi conclou que el camí cap a l’Estat propi “no afecta negativament l’activitat econòmica empresarial” i que els empresaris catalans “sabem que el mercat no és Espanya sinó que és el món”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides