El culpable sempre és el tresorer

Si en les clàssiques novel·les d'intriga angleses el culpable acostuma a ser el majordom, en els casos de corrupció del PP i de CiU la responsabilitat és del tresorer segons les declaracions de Rajoy i de Mas
Luis Bárcenas
Luis Bárcenas

En les seves últimes compareixences parlamentàries, Mariano Rajoy i Artur Mas han negat qualsevol responsabilitat en els casos de corrupció que afecten els seus partits i, en tot cas, atribueixen les possibles culpes als seus tresorers.

Del cas Bárcenas, el president Rajoy qualifica la documentació aportada per l’extresorer de «falsedats» i de «rengleres en papers arrugats». Del cas Palau, el president Mas sempre ha dit que s’havien fet quadrar els números «a cops de martell» per acusar-los i que els «sòlids indicis» que ha trobat el jutge i el fiscal sobre el finançament irregular de Convergència es desmuntaran a mesura que avanci el judici.

Tot i negar les acusacions de finançament irregular, Rajoy i Mas traspassen les possibles responsabilitats als tresorers del partit, però amb una diferència: el president popular per primera vegada ataca Bárcenas, amb l’excusa que li ha perdut la confiança pels comptes milionaris que té a Suïssa, però això després que l’extresorer ratifiqués al jutge el contingut dels papers que havia filtrat a la premsa sobre la comptabilitat oculta del seu partit; mentre que Mas declara que continua confiant en Daniel Osàcar, que temps enrere va ser el seu secretari personal, tot i que es cura en salut en assenyalar que desconeix com es finançava el seu partit i que els tresorers «tenien tant poder que fins i tot es podien vendre el patrimoni del partit sense consultar-ho».

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides