Des-Unió

Castellà es desmarca de la petició de Pelegrí de diluir el lema de la marxa de la Diada
Antoni Castellà, secretari Universitats
Antoni Castellà, secretari Universitats

Una Diada més, Unió Democràtica de Catalunya es divideix entre els qui empenyen cap a la independència, i els qui frenen aquestes aspiracions. En aquest darrer grup destaquen els líders del partit, que cada any per aquestes dates intenten diluir el lema de la manifestació que cada 11 de setembre reclama la separació d’Espanya.

Enguany no ha estat Duran i Lleida sinó el secretari general dels democristians i conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, qui va enviar una carta a la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, per instar-la, com a organitzadora de la marxa, a reconvertir la cadena humana per la independència en un acte pel “dret a decidir, que permeti la unitat de totes les forces catalanistes del país”.

“Des del nostre afany de sumar voluntats i a la vista del lema ‘Via Catalana per la independència’, sota el qual s’ha convocat la cadena humana de la Diada, voldríem demanar-los que aquest admirable esforç dirigit a fer visible la voluntat del poble català per decidir el seu futur fos sempre presidit per la voluntat de sumar totes les adhesions i tots els suports possibles”, demana Pelegrí.

Forcadell no ha estat l’única que, com ja fa fer l’any passat quan la direcció democristiana li va demanar que la manifestació fos pel pacte fiscal, ha rebutjat la petició i ha assegurat que la cadena demanarà l’autodeterminació de Catalunya.

Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat i membre la direcció del partit també ha replicat, via twitter, la missiva de Pelegrí. “La majoria d’Unió serem a la #ViaCatalana”, ha respost, per desmarcar-se de Pelegrí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.