Brussel·les vol convertir el Barça en SA

La Comissió Europea investiga avantatges fiscals als clubs espanyols que són propietat dels socis, segons 'The Independent'
futbol (recurs)
futbol (recurs)

El diari britànic ‘The Independent’ assegura que la Comissió Europea (CE) podria obligar el FC Barcelona, Reial Madrid, Athletic Club i Osasuna a convertir-se en societats anònimes. Segons aquest mitjà, els quatre clubs de la lliga espanyola que encara mantenen “l’estatus privilegiat” de pertànyer als seus socis perdran aviat un dels avantatges que els ha permés “dominar el futbol espanyol i aconseguir èxits en la competició europea”.

 

‘The Independent’ revela que l’oficina de competència de la CE investiga des de fa quatre anys una ajuda estatal en forma de tractament fiscal favorable als clubs de futbol espanyols -els quatre esmentats- que són propietat dels seus socis respecte a tota la resta, convertits ja en societats anònimes esportives durant els últims anys del segle passat.

 

L’origen de la investigació de la CE hauria estat una queixa presentada l’any 2009 sobre aquest presumpte tracte de favor, tot i que no hi va haver avenços fins al 2011, quan el Defensor del Poble europeu va iniciar el seu propi seguiment del cas davant la lentitud mostrada per l’executiu europeu. L’Ombudsman de la UE va enviar una carta a la CE el 30 de maig passat per demanar una conclusió sobre el cas, tot i que encara no ha obtingut una resposta oficial.

 

Però ‘The Independent’ assegura aquest dimarts que el cas ha arribat a un “punt d’inflexió” que pot alterar l’ordre establert en el futbol europeu, ja que Barça, Madrid, Athletic i Osasuna perdran aviat els avantatges fiscals dels quals han gaudit en no ser societats anònimes esportives.

 

El rotatiu britànic vincula aquesta ajuda estatal al fet que els dos grans del futbol espanyol ocupen els dos primers llocs del rànquing europeu ‘Football Money League’ que elabora la consultora Deloitte.

 

Es dóna la circumstància que el cap de l’oficina de competència de la CE és Joaquín Almunia, aficionat declarat de l’Athletic Club, partidari d’aplicar el ‘fair play’ financer reclamat per l’actual president de la UEFA, el francès Michel Platini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides