Els votants del PP volen Aguirre de substituta de Rajoy

Ni Rajoy ni Rubalcaba apareixen com els candidats preferits dels electors dels seus partits
Sense títol
Sense títol

La imatge de Mariano Rajoy entre els electors del seu partit està molt danyada, segons s’extreu de l’enquesta de TNS Demoscopia que s’ha realitzat entre 1.000 persones a finals de juliol. La mateixa revela que només el 8,5% dels votants del PP el veuen com el candidat ideal, mentre que Esperanza Aguirre ho és pel 37% d’ells.

Darrere d’Aguirre apareix l’expresident del govern José María Aznar, que rep el suport del 16,2% dels votants del PP. El Ministre de justícia, Alberto Ruíz Gallardón, té un empat tècnic amb Rajoy, doncs només els separa una dècima en el percentatge de suports, mentre que molt a prop els segueix Soraya Sáenz de Santamaría, la candidata ideal pel 7,1% dels electors populars.

Encara que Aguirre és la candidata favorita, tampoc aconsegueix un consens al seu al voltant. Una cosa semblanç passa al partit socialista, on encara hi ha més indecisió respecte al candidat ideal. En primera posició apareix Carme Chacón, seguida per Eduardo Madina i Patxi López.

La diputada catalana rep el suport del 24,6% dels votants del PSOE, mentre que Madina el 22% i l’exlehendakari basc el 21%. Per darrere d’ells apareix Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui només un 14% el veu com el millor candidat en els propers comicis generals.

La mateixa enquesta revela que de produir-se ara les eleccions generals, el PP seria el guanyador , encara que perdria la majoria absoluta i cauria 15 punts, per quedar-se amb el 30% dels vots. També sofriria una reculada el PSOE, que amb tres punts menys s’hauria de conformar amb el 25% dels vots.

En canvi, Esquerra Unida duplicaria el nombre de vots, del 6,9% de 2011 al 15%, igual que UPyD, que aconseguiria el 10% dels sufragis totals. L’abstenció seria l’altra clau de les eleccions, doncs pujaria un 15%.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari