A l’altura de Franco

El Govern britànic respon les amenaces a Gibraltar del Ministre d'exteriors espanyol definint-les com a pròpies d'una dictadura
Sense títol
Sense títol

El Ministre d’Afers exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha provocat una polèmica internacional en amenaçar el Regne Unit amb tancar l’espai aeri del penyal i cobrar una taxa de 50 euros per entrar o sortir de la colònia britànica. Aquestes declaracions no han deixat indiferents als mandataris britànics que han respost a les “amenaces” comparant-les amb pròpies d’una altra època més “retrograda“.

 

Mitjançant un comunicat, el govern gibraltareny ha qualificat els advertiments espanyols com “clarament reminiscentes de les polítiques i tàctiques sobre Gibraltar desenvolupades pel règim feixista de Franco en els 50 i 60“.

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha assenyalat que els ciutadans del Penyal es mantenen tranquils davant les amenaces i ha acusat al PP d’estar “intentant manipular els mitjans per recolzar el seu acostament de neardenthal”.

En to més serè, Picardo ha explicat que “malgrat que Espanya i Gibraltar tenen la tasca de dur a terme un control duaner i d’immigració a la frontera, el mateix ha de ser proporcional i no excessiu, tal com ha estat el cas des de fa una setmana, quan Espanya ha començat a intimidar Gibraltar fent servir la frontera com a estrangulador”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.