A l’altura de Franco

El Govern britànic respon les amenaces a Gibraltar del Ministre d'exteriors espanyol definint-les com a pròpies d'una dictadura
Sense títol
Sense títol

El Ministre d’Afers exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha provocat una polèmica internacional en amenaçar el Regne Unit amb tancar l’espai aeri del penyal i cobrar una taxa de 50 euros per entrar o sortir de la colònia britànica. Aquestes declaracions no han deixat indiferents als mandataris britànics que han respost a les “amenaces” comparant-les amb pròpies d’una altra època més “retrograda“.

 

Mitjançant un comunicat, el govern gibraltareny ha qualificat els advertiments espanyols com “clarament reminiscentes de les polítiques i tàctiques sobre Gibraltar desenvolupades pel règim feixista de Franco en els 50 i 60“.

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha assenyalat que els ciutadans del Penyal es mantenen tranquils davant les amenaces i ha acusat al PP d’estar “intentant manipular els mitjans per recolzar el seu acostament de neardenthal”.

En to més serè, Picardo ha explicat que “malgrat que Espanya i Gibraltar tenen la tasca de dur a terme un control duaner i d’immigració a la frontera, el mateix ha de ser proporcional i no excessiu, tal com ha estat el cas des de fa una setmana, quan Espanya ha començat a intimidar Gibraltar fent servir la frontera com a estrangulador”.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari