La plantilla de TV3 ratifica el preacord de l’ERO

El preacord aprovat preveu un màxim de 205 acomiadats entre voluntaris i forçosos majors de 61 anys i d'apliació fins el 2016
CCMA
CCMA

La plantilla de TV3 ha ratificat de forma majoritària el preacord del Pla d’Acomiadaments Col·lectius (PAC). El preacord ha rebut prop d’un 80% dels vots favorables -956 vots, mentre que el NO ha estat secundat pel 10% dels treballadors de la televisió pública catalana, el mateix percentatge hi ha hagut de vots en blanc i s’han emès 4 vots nuls. El referèndum ha comptat amb la participació del 58% de la plantilla de TV3.

 

El PAC preveu un màxim de 205 acomiadats entre voluntaris i forçosos majors de 61 anys i d’apliació fins el 2016. Els treballadors acomiadats rebran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall d’un any, a més de quatre mesos i mig de permís retribuït. També tindran un complement del subsidi d’atur fins al 100% del sou els 6 primers mesos, i 2.000 euros nets de borsa de formació.

 

La votació d’aquest divendres s’ha produït després que els treballadors de TV3 directament afectats pel preacord del procés d’acomiadament col·lectiu decidissin, sense cap vot en contra, aprovar-ne les condicions. Això sí, ho han fet expressant dures crítiques a l’ERO impulsat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -que presideix Brauli Duart-, i a la direcció de TV3 amb Eugeni Sallent -tots dos a la imatge- al capdavant. Un pla d’acomiadaments que, per aquests treballadors, respon a motius “polítics” i no pas econòmics.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari