El Govern balear suspèn de sou i feina tres directors d’institut

Els responsables de l'IES Joan Ramis i Ramis, l'IES Cap de Llevant i l'IESCalbó i Caldès, tots ells de Maó, s'han negat a modificar el projecte lingüístic del centre Pasqual
Joana Maria Camps
Joana Maria Camps

El Govern balear (PP) ha suspès de sou i feina tres directors d’institut de Maó. Concretament els de l’IES Joan Ramis i Ramis, l’IES Cap de Llevant i l’IES Pasqual Calbó i Caldès.

 

Els tres centres presentaren els seus propis projectes lingüístics tal com permet el Decret de tractament integrat de llengües (TIL), que es posarà en marxa aquest pròxim curs a les Illes. Acollint-se a l’article 20 del Decret, els instituts presentaren un projecte propi que Inspecció educativa no donà per bo per no cenyir-se al Decret. Inspecció retornà els projectes amb diferents al•legacions per tal de què en cinc dies els directors fessin les modificacions indicades. Ara bé, segons fonts d’Educació, en comptes de refer els projectes lingüístics, decidiren tornar-los a presentar igual.

 

Segons informà ahir la Conselleria, s’ha vist obligada “a incoar un expedient disciplinari als directors dels tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior”. El que comporta “cautelarment la suspensió provisional de funcions i sou amb caràcter immediat”.

 

El Govern popular assegura a la nota que “ambdues mesures cerquen preservar l’estabilitat del sistema educatiu i els drets dels alumnes, que, en cap cas, es poden veure afectats per una situació generada per una minoria del professorat”. Malgrat tot, la Conselleria diu estar “oberta al diàleg per aconseguir, entre tots, millorar el sistema educatiu, sempre sense sortir de la línia política aprovada majoritàriament a les urnes que aposta per una educació trilingüe”.

 

A la suspensió de sou i feina cal sumar-hi també la dimissió del director de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca, Pere Morell, al negar-se a modificar el projecte lingüístic del seu centre, tal com li exigia Inspecció. Segons Morell, “no puc presentar un projecte que modifica l’anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre”.

 

Per donar suport als directors expedientats el col•lectiu educatiu ha convocat aquest dijous diferents concentracions de suport, tant a Palma com a Maó.

 

El Decret de llengües acaba amb la possibilitat d’un ensenyament 100% en català

El Decret de llengües que entrarà en funcionament aquest setembre de forma gradual, a les aules balears, servirà per acabar amb la possibilitat d’oferir un ensenyament cent per cent en català als centres públics i concertats.

 

A Primària, de les 25 hores setmanals, cinc hauran de ser com a mínim en català, cinc en castellà i cinc en anglès. Això significa, a la pràctica, que es deixa un marge limitat als centres per triar quines assignatures s’imparteixen en cada llengua. A Secundària, s’obliga a fer com a mínim en cadascuna de les llengües oficials Matemàtiques, Ciències de la Natura o Ciències Socials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides