El Parlament contraataca al TC

Recusa el president del Constitucional perquè no jutgi, per parcial, la declaració de sobirania de la Cambra catalana
Pérez de los Cobos, president del TC
Pérez de los Cobos, president del TC

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimecres, per àmplia majoria, iniciar un procés de recusació del president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, per “sospites que creiem fundades d’una certa parcialitat”, per la seva pertinença en el passat al PP. La cambra legislativa vol que el magistrat quedi fora dels set recursos que el TC estudia sobre iniciatives provinents del Palau de la Ciutadella.

“Creiem imprescindible fer la recusació del president del TC en els set processos que hi ha en marxa amb participació directa del Partit Popular”, ha valorat la portaveu de la Mesa, Anna Simó. Entre els recursos presentats pels populars destaca la recent declaració de sobirania del poble de Catalunya aprovada per la Cambra.

Hi ha en marxa recursos contra lleis aprovades des del 2006 i fins l’actualitat. La llei d’Educació de Catalunya, llei de col·legis professionals, llei de l’àudiovisual o la llei del Cinema, que obliga, en les estrenes a les sales, a una quota mínima de pel·lícules en català.

“No volem que el president del TC prengui part en els recursos del PP”, ha dit Simó, després de recordar que al magistrat Pérez Tremps li va “caure la del pop” quan, en l’època de l’Estatut, el Partit Popular el va recusar per haver fet un informe jurídic sobre les competències en matèria d’exteriors de la Generalitat.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari