Gairebé la meitat dels auxiliars forestals no poden treballar

Interior sabia des del passat setembre que havia de renovar els equips de protecció
Bombers
Bombers

Fa tres anys que la nova normativa comunitària obliga a fer servir nous equips de protecció individual, però fins aquest any part de l’equip d’auxiliars forestals ha estat treballant amb granotes que no complien la llei, que obliga a que el material del qual estan fetes sigui ignífug.

Els sindicats denuncien que van avisar la conselleria al setembre de 2012 i que la resposta va ser que no podien fer la comanda per un tema pressupostari, però que fins que no han presentat una denúncia davant de la Inspecció de treball i aquesta ha decidit apartar els Auxiliars d’Ofici Forestal (AOF) de la primera línea de foc, Interior no ha reaccionat. Ara, les granotes ja estan encarregades, però no se sap quan arribaran, perquè són un material molt específic que no s’acostuma a tenir en estoc.

Els auxiliars forestals contractats que no disposen de la granota nova no poden treballar a primera línea de foc des de divendres passat, malgrat que tenen contracte en vigor. Segons Víctor Fernández, delegat de prevenció de la UGT, “els incendis s’han apagat, però més de 250 treballadors que tenien contractats per treballar no ho han pogut fer a primera línea de foc”.

La situació és especialment greu en una setmana en la qual el risc d’incendi és molt elevat i ja s’han produït dos incendis. UGT, CCOO i CATAC van presentar la denúncia davant la Inspecció de Treball el passat 9 de juliol, un cop iniciada la campanya d’incendis i després d’esperar una resposta de la Conselleria d’Interior que no va arribar.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari