Algú s’endurà el pastís de les PAH?

Si mai aneu al Parlament veureu com, per l’aspecte i la manera de vestir, podeu arribar a relacionar, amb alta probabilitat encert, el diputat amb el partit que li correspon. Dimecres passat, durant el ple de joventut, també es podien distingir, fins i tot més clarament, els cadells de cada partit.

Aquesta pertinença al grup segons l’aspecte i, sobretot, la roba, s’evidencia encara més durant els actes polítics de cap de setmana. La roba ‘casual’ dels líders quan es barregen amb la militància mereix un bloc a part, que podria titular, ‘Camises de quadres‘.

Però si assistiu a una assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca difícilment vinculareu algun dels seus membres amb cap formació política.

Trenquem un mite: si tot fossin immigrants i ‘perroflautes’ els partits ho tindrien complicat per capitalitzar el vot de la plataforma, doncs cap dels dos col·lectius va en massa a les urnes. És lògic que no siguin majoria a les trobades de la PAH, perquè difícilment, tant uns, per nouvinguts, com altres, per joventut, han tingut temps d’hipotecar-se.

El perfil d’afectat per la hipoteca és una persona, no hi ha un gènere que predomini, d’entre 35 i 50 anys. Hi van parelles però també hi força casos en què hi acut només un integrant perquè s’ha separat o divorciat. En alguna ocasió, encara que ja no estiguin junts, els dos membres van plegats a l’assemblea per assessorar-se.

De classe mitjana o mitjana baixa (si és que la primera encara existeix).

L’idioma predominant és el castellà, tant per dirigir-se al grup com per parlar entre ells.

Hi ha respecte i educació. Els afectats opinen lliurement sobre altres casos, i esperen el seu torn per explicar la seva situació i les seves intencions. No se senten crits ni paraules malsonants.

Hi ha una tendència al creixement. Cada setmana va més gent a les assemblees.

ICV-EUiA ha ofert diners i assessorament a les PAH. Oferta rebutjada. Les CUP han ofert ser la veu dels afectats per la hipoteca al Parlament. Oferta en stand by. De moment, ni uns ni altres han aconseguit vehicular políticament aquest moviment social.

De fet, l’obra social de la PAH es fa negociant directament amb els bancs. Sense intermediaris.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari