Condemnat a 16 anys de presó per corrupte el popular Juan Cardona

L'Audiència de Palma considera culpable del saqueig de 8 milions d'euros a l'excapdavanter del PP d'Eivissa, Juan Cardona
Sense títol
Sense títol

Juan Cardona, exmàxim responsable del Partit Popular a Eivissa, es va negar a signar un acord amb la fiscalia anticorrupció, tal com van fer la majoria d’acusats -16 de 18- per l’expropiació de fins a 8 milions d’euros de la conselleria de Comerç i Indústria que el propi Cardona va dirigir durant el Govern de Juan Matas a la illa. Com a conseqüència, s’ha enfrontat a un judici del que ha sortit culpable i amb una pena de 16 anys de presó.

La sentència també li obliga a retornar 2,2 milions d’euros. La Fiscalia ja ha sol·licitat l’entrada a la presó immediata de Cardona, al que responsabilitza dels delictes d’associació il·lícita, malversació de cabals públics, delictes continuats de suborn, prevaricació i falsedat documental per funcionari i en document mercantil, a més de frau a l’administració.

Cardona va ser detingut arran de l’operació Scala, que es va iniciar després de la troballa en 2008 a l’hort de l’exgerent del Consorci CDEIB, Antònia Ordinas, de dues caixes de Cola Cao enterrades amb 220.000 euros de diners. Després de l’ingrés a la presó d’Ordinas i la seva dona, tots dos van sol·licitar confessar a canvi d’una reducció de les penes i van destapar la trama corrupta.

Cardona és el primer conseller del govern de Matas a sortir condemnat d’un jutjat. El propi Jaume Matas va ser sentenciat a sis anys de presó, però el Tribunal Suprem ha reduït la pena a nou mesos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.