Condemnat a 16 anys de presó per corrupte el popular Juan Cardona

L'Audiència de Palma considera culpable del saqueig de 8 milions d'euros a l'excapdavanter del PP d'Eivissa, Juan Cardona
Sense títol
Sense títol

Juan Cardona, exmàxim responsable del Partit Popular a Eivissa, es va negar a signar un acord amb la fiscalia anticorrupció, tal com van fer la majoria d’acusats -16 de 18- per l’expropiació de fins a 8 milions d’euros de la conselleria de Comerç i Indústria que el propi Cardona va dirigir durant el Govern de Juan Matas a la illa. Com a conseqüència, s’ha enfrontat a un judici del que ha sortit culpable i amb una pena de 16 anys de presó.

La sentència també li obliga a retornar 2,2 milions d’euros. La Fiscalia ja ha sol·licitat l’entrada a la presó immediata de Cardona, al que responsabilitza dels delictes d’associació il·lícita, malversació de cabals públics, delictes continuats de suborn, prevaricació i falsedat documental per funcionari i en document mercantil, a més de frau a l’administració.

Cardona va ser detingut arran de l’operació Scala, que es va iniciar després de la troballa en 2008 a l’hort de l’exgerent del Consorci CDEIB, Antònia Ordinas, de dues caixes de Cola Cao enterrades amb 220.000 euros de diners. Després de l’ingrés a la presó d’Ordinas i la seva dona, tots dos van sol·licitar confessar a canvi d’una reducció de les penes i van destapar la trama corrupta.

Cardona és el primer conseller del govern de Matas a sortir condemnat d’un jutjat. El propi Jaume Matas va ser sentenciat a sis anys de presó, però el Tribunal Suprem ha reduït la pena a nou mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides