Empreses d’ERC es van enriquir amb el tripartit, segons Método 3

En 2006 es va encarregar un informe sobre la formació republicana i la seva fundació
Sense títol
Sense títol

La decisió de Josep Lluis Carod Rovira de reeditar el tripartit a finals de 2006 va permetre al PSC continuar al capdavant de la Generalitat, però va posar als nacionalistes en el centre de les mirades. Fruit d’això, algú va encarregar a l’empresa d’espionatge Método 3 una investigació sobre els negocis empresarials d’Esquerra, segons revela aquest dilluns El Confidencial.

D’aquesta manera, Método 3 va preparar un informe focalitzat en la Fundació President Josep Irla, en el qual es detalla com al voltant de la fundació dels republicans catalans es van crear varies societats, la seu social de les quals se situava a la seu social d’ERC. Segons les fonts consultades per El Confidencial, l’informe tractava de buscar els punts febles d’Esquerra per poder afeblir al tripartit.

Entre aquestes empreses, els detectius destacaven l’activitat de Gis Const Arq., que de no facturar ni un euro en 2003 va passar a ingressar 184.288,19 euros en 2004. Després de ser fundada per dos socis i passar per diverses mans, en 2005 totes les participacions es transfereixen a la Fundació President Josep Irla.

Sobre l’empresa Eix de Serveis i Projectes, l’informe de Método 3 destaca que “observi’s que l’únic accionista és la Fundació President Josep Irla i a través d’aquesta societat participen també en Producions La Terra Jove. Vegeu també l’augment de facturació de la mercantil, que coincideix amb l’entrada en el poder polític”. Entre 2002 i 2004 l’empresa va multiplicar per quatre la seva facturació, de poc més de 500.000 euros en 2002 a superar els dos milions d’euros dos anys més tard.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.