El maquinista, lliure amb càrrecs

El maquinista del tren descarrilat a Galícia ha reconegut una imprudència davant el jutge
Sense títol
Sense títol

70 hores després de ser detingut, el maquinista del tràgic accident ferroviari de Galícia ha passat a disposició judicial. La Policia Nacional l’ha traslladat de la comissaria als jutjats de Santiago de Compostel·la, als quals ha arribat en un vehicle policial i emmanillat, enmig d’un important desplegament per evitar incidents.

Una trentena de periodistes i càmeres esperaven l’arribada del maquinista als jutjats de Fontiñas. Després de rebre l’alta hospitalària, va ser traslladat a la comissaria de Santiago, on ha passat la nit. Francisco José Garzón s’ha negat a declarar davant els agents policials, com té dret a fer-ho. Sí que ho ha fet davant el jutge Luis Aláez, a qui ha reconegut una distracció per la qual no va poder frenar el tren a temps. Després de declarar ha quedat lliure amb càrrecs, se li ha retirat el passaport i la llicència per treballar per un període mínim de sis mesos. Ara haurà de comparèixer al jutjat cada setmana.

Amb la mort aquest diumenge d’una ciutadana nord-americana que es trobava ingressada a l’hospital en estat crític, ja són 79 les víctimes mortals de la tragèdia, que ha commocionat el país. Aquest dilluns se celebraran els funerals pels morts a la catedral de Santiago de Compostel·la, als quals acudiran les màximes autoritats del país i de la comunitat gallega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides