Site icon El Triangle

Donen per morts als tres alpinistes desapareguts

Muntanya

Muntanya

Les poques esperances que quedaven de trobar amb vida als tres alpinistes espanyols desapareguts a Pakistan s’han esfumat, segons han informat els seus companys d’expedició que es trobaven en el camp base. Un helicòpter ha sobrevolat la zona sense trobar rastre de cap d’ells

“En un últim intent de localitzar als nostres companys amb vida, després de no contactar amb ells des del matí del dia 22, i donada la climatologia adversa existent durant aquests dies en altura, hem donat un vol de reconeixement confirmant les nostres pitjors expectatives: els tres companys citats anteriorment han mort”, asseguren els companys en el comunicat.

Abel Alonso, Álvaro Paredes i Xevi Gómez van desaparèixer dilluns passat 22 i des de llavors no s’ha pogut establir contacte amb ells, després que aconseguissin arribar al cim del Gasherbrum 1, situat a Pakistan. Un canvi de les condicions climatològiques hauria provocat que es desorientessin, després del que van demanar ajuda, encara que no van aconseguir contactar. En canvi, un quart alpinista que formava part de l’expedició, Alfredo García, sí que va poder ser rescatat aquest dijous després de refugiar-se en el Camp 3.

Els companys dels muntanyencs han sol·licitat el màxim respecte per a les famílies, en uns moments molt durs per a tots.

Exit mobile version