La PAH apreta el Banco Popular

Membres de la PAH de tot l'Estat espanyol es tanquen en sucursals del Banco Popular per demanar la dació en pagament per un veí de Sant Boi de Llobregat
PAH
PAH

Les protestes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) contra el Banco Popular no són cap novetat, però si que ho és la mobilització que s’està produint arreu de l’Estat espanyol per part de diverses plataformes. El motiu concret? La solidaritat amb José Antonio Gómez, veí de Sant Boi de Llobregat que porta a l’atur des del 2009 i està a punt de perdre dues cases.

 

A la capital catalana la protesta s’ha concentrat en una oficina que té el Banco Popular al carrer Urgell número 125 de Barcelona. Segons informa la PAH de Barcelona a través de Twitter, unes 300 persones s’han tancat a la sucursal d’aquesta entitat bancària per reclamar la dació en pagament per José Antonio Gómez. Una reivindicació que s’estén per oficines de València, Logronyo, Màlaga i Sevilla, entre d’altres ciutats espanyoles.

 

Aquest veí de Sant Boi de Llobregat és una víctima de l’anomenada hipoteca multidivisa. José Antonio Gómez va contractar aquest tipus d’hipoteca amb el Banco Popular per comprar un pis, on hi viu actualment. Un habitatge que ara mateix no pot pagar per manca d’ingressos. Les hipoteques multidivises han estat reconegudes per diferents sentències com un producte tòxic.

 

José Antonio va deixar de pagar la hipoteca després de separar-se de la seva dona i de quedar-se sense feina. L’afectat denuncia que li van vendre aquesta hipoteca amb desinformació. Després de pagar durant 5 anys, la hipoteca inicial de 390.000 euros es va convertir en una de 590.000 euros. Quan estava a l’atur ja no podia pagar les quotes que havien passat de 1.300 a 2.300 euros mensuals. Arran d’aquest impagament el seu primer pis va servir de garantia per pagar el crèdit, però el mecanisme hipotecari ara l’amenaça amb la pèrdua dels dos pisos sense que sigui suficient per saldar el deute.

 

La PAH de Barcelona denuncia que el Banco Popular, -presidit per Àngel Ron i controlat per l’Opus Dei-, es nega a negociar amb els clients que van contractar les hipoteques multidivises, com és el cas de José Antonio Gómez. Aquesta plataforma també recorda a la seva pàgina web que la PAH manté una negociació col·lectiva oberta amb aquest banc.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari