“Si l’any vinent podem donar 9 milions d’euros als mitjans privats ho tornarem a fer”

El secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat, Josep Martí, assegura que defensarà "amb ungles i dents" els mitjans públics
Josep_Marti
Josep_Marti

El gran defensor de les subvencions al mitjans privats. Així s’ha mostrat el secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat, Josep Martí, en l’acte de presentació de l’Informe de la comunicació a Catalunya 2011 – 2012. Martí ha defensat aferrissadament les subvencions que ha destinat el departament de Presidència -des de la seva àrea de gestió- als mitjans de comunicació privats.

 

En el seu torn d’intervenció per tancar l’acte de presentació de l’informe que elabora l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom – UAB), Josep Martí ha lamentat que l’informe parlés de la “política erràtica” del Govern de CiU pel que fa a la comunicació a Catalunya, en referència al descens de les ajudes pels mitjans públics, al mateix temps que s’incrementen les subvencions pels mitjans privats. 

 

Martí ha dit que aquest any el Govern aportarà 6,5 milions d’euros als grups de comunicació privats, recordant que la partida destinada als mitjans privats el 2012 va ser de 9 milions d’euros. En aquest sentit, el secretari de Comunicació ha deixat anar que “si l’any que ve podem, també en donaré 9 milions d’euros”. Per contraposar aquesta afirmació, Martí ha assegurat que el Govern defensarà “amb ungles i dents” els mitjans de comunicació públics.

 

El Grup Godó es va endur el 2011 el 40% de les ajudes que la Generalitat va donar als mitjans de comunicació catalans, sumant tots els sectors; premsa –tant en paper com a Internet–, ràdio i televisió. Unes dades extretes totes del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Departament de Presidència va adjudicar durant el 2011 subvencions a mitjans en català o en aranès per un import global de 3,64 milions d’euros. D’aquests, 1,45 milions (40%) van anar a les diferents empreses del grup Godó.

 

Sense anar tan lluny, el Govern de CiU va atorgar a principis de juny un contracte per inserir publicitat institucional als mitjans audiovisuals del Grup Godó (8TV, RAC1 i RAC105) per gairebé tres milions d’euros, que segons va dir el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s’han fet complint els tràmits pertinents d’acord amb la legalitat.

 

El responsable de la política de comunicació de l’executiu d’Artur Mas també ha fet referència a decisions que perjudiquen el sector públic de la comunicació com la recent reducció de plantilla de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), amb l’acomiadament de set persones. Un aprimament que ha suposat la rebaixa de 600.000 euros en l’aportació del Govern a l’ACN per a aquest 2013. Josep Martí s’ha justificat afirmant que després de prendre decisions com aquesta no se’n va “a casa ballant perquè sé que els acomiadats tenen família”, però ha afegit que té una “responsabilitat de país”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari