Els sindicats evitaran “perdre el temps” barallant-se

Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han establert els mecanismes per incidir en la unitat d'acció

Sindicats
Sindicats

Els darrers Congressos de CCOO i UGT van acordar establir uns mecanismes conjunts per fomentar la unitat d’acció, que aquest dimecres s’ha plasmat en una reunió dels màxims responsables de totes dues organitzacions. El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha defensat que “discutir entre nosaltres és una pèrdua de temps”.

 

Set membres de cada organització, encapçalats per tots dos secretaris generals, formaran la Comissió nacional i també es formaran comissions sectorials per tractar els temes més específics de la unitat d’acció. També s’ha acordat que la Comissió nacional es reuneixi cada tres mesos, “en un àmbit de debat i de proposta”.

 

Malgrat l’acord, tots dos secretaris generals han negat qualsevol intenció de fusionar-se en una sola organització. En aquest sentit, el màxim responsable de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha assegurat que “entenem que es positiva la unió de treball, des de la riquesa que pot donar aquesta diversitat”.

 

Les darreres reformes laborals, que segons han denunciat els sindicats han reforçat el poder de la patronal, són el motiu per incidir en aquesta unitat ara mateix. “Portem molts anys d’unitat d’acció, però ara és el moment en el qual els treballadors estan patint més atacs als seus drets”, ha explicat Gallego.

 

Crítiques al Govern pel ple de la Joventut
“Espero poc d’aquest debat”, ha explicat Álvarez quan se li ha preguntat pel ple monogràfic sobre l’atur juvenil que es celebra al Parlament, perquè, segons ha denunciat, la taula oberta de negociació amb el Govern “ni tan sols s’ha assabentat que hi havia aquest debat” ni de les propostes que es faran.

 

Álvarez ha vaticinat que la solució que aportarà el Parlament serà “treure diners” de les polítiques d’ocupació actuals per “traslladar-los” a combatre l’atur juvenil, davant la qual cosa ha assegurat que el seu sindicat plantarà cara, perquè considera que aquesta és una solució de “trileros”.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari