Rafael Ribó: “Sé el que és l’impacte d’una bala de goma”

El Síndic de Greuges declara al Parlament que va ser ferit per una bala de goma a una manifestació
Síndic de Greuges
Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d’estudi dels models de seguretat que investiga l’ús de les bales de goma, on ha demanat “perdó” com a institució per haver tardat en reaccionar per defensar els ferits per aquesta arma que “provoca danys irreparables”. “Arribem tard, però som a temps per actuar“, ha afegit.

 

Ribó ha defensat que “la supressió definitiva de les bales de goma no té perquè canviar el model de seguretat d’ordre públic de distància”. El diputat del PP Pere Calbó li ha rebatut assegurant que els informes tècnics no ho consideren viable, però el Síndic ha insistit en que es poden fer servir altres armes. “Som conscient que qualsevol instrument pot causar lesions, però també som coneixedors que les pilotes de goma són especialment lesives, molt més que altres instruments”, ha declarat.

La policia no pot resoldre els problemes socials, segons el Síndic, però ha de continuar treballant amb un model de diàleg i mediació abans d’actuar, com ha defensat que es fa fins ara.

 

“A mi em van ferir amb una bala de goma”
El síndic ha explicat com a anècdota que ell també va sentir l’impacte d’una bala de goma, a la històrica manifestació pro amnistia de l’1 de febrer de 1976, al Passeig de Sant Joan, on era amb altres importants personatges de l’època, como Joan Reventós o Miguel Núñez. Quan la policia va començar a carregar, els manifestants, prop de 35.000 persones, van seure al terra, i és llavors quan una pilota li va impactar a la cama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides