Pressió “bestial” per vendre preferents

Els sindicats dels treballadors de Catalunya Banc asseguren que no van ser informats dels riscos de vendre les anomenades participacions preferents
Catalunya Caixa
Catalunya Caixa

Pressió “bestial”. Així ha definit la representant de la Confederació de Sindicats Independents de Caixes i Afins (CSICA), Norma Gutiérrez, com estaven de pressionats els treballadors de Catalunya Banc (abans Catalunya Caixa) per comercialitzar productes financers de risc com les conegudes participacions preferents.

 

Aquest dilluns ha comparegut aquesta representant sindical davant la comissió d’investigació sobre les possibles responsabilitats derivades de l’actuació i la gestió de les entitats financeres i la possible vulneració dels drets dels consumidors. Gutiérrez ha defensat el paper dels treballadors de Catalunya Banc afirmant que van actuar “sota la direcció de l’empresa” perquè si desobeïen podien ser acomiadats. En aquest sentit, ha apuntat que la pressió comercial era molt forta i temien conseqüències laborals negatives en cas de no assolir els objectius marcats per l’entitat.

 

La compareixença dels representants sindicals de CCOO i UGT dels empleats de l’antiga Catalunya Caixa també ha anat en aquesta línia, assegurant que la direcció de l’entitat no va informar del risc que tenien els producte híbrids com les preferents. Des d’aquests sindicats han descrit un ambient de “terror psicològic” en les oficines bancàries a causa de la incertesa sobre el futur i la pressió per vendre aquests productes als clients.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari