Escac al Rei

Preparen una manifestació per demanar l'abolició de la monarquia espanyola
Sense títol
Sense títol

“Ens sobren les raons”, resa l’eslògan de la Coordinadora 25-S per preparar una campanya contra la Corona, que sota el hashtag #EscacalRei culminarà el 28 de setembre amb una manifestació per demanar l’abolició de la monarquia espanyola.

La coordinadora, que va ser la responsable de la crida a la població per envoltar el Congrés dels Diputats, apunta ara a la monarquia perquè és, diuen, “l’element que té menys legitimitat”, tant pel seu origen, “Joan Carles va ser nomenat per Franco com a successor” i perquè “mai ha tingut cap tipus de referèndum popular”.

El moviment social acusa el monarca de “participar en els darrers afusellaments de la dictadura”, d’estar “implicat en el pronunciament militar del 23-F i d’un “aprofitament privat permanent de la seva condició de cap d’Estat”.

El darrer capítol que ha esquitxat la casa reial, els casos de corrupció que impliquen el gendre del Rei, ha estat la gota que ha fet vessar el got per impulsar la manifestació. La Coordinadora parla d’un “blindatge judicial del qual fa gala la família reial, davant la mirada atònita dels seus ‘súbdits’ i la complicitat del sistema”.

Per aquests motius, demanen fer “un pas endavant” per avançar en el “procés destituent – constituent” per aconseguir l’abolició de la monarquia. La Coordinadora 25-S fa una crida a “tota la societat” perquè es mobilitzi el 28 de setembre per fer un #EscacalRei.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari