Bárcenas posa una “bomba en forma de carpeta” al PP basc

La presidenta dels populars bascos, Arantza Quiroga, assegura que no li "tremolarà el pols" per prendre decisions si es confirma el frau a la seu del partit
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas

El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, ha titllat de “bomba en forma de carpeta”, la documentació bancària i comptable que Luis Bárcenas va entregar al Jutge Ruz, i que demostra, segons l’extresorer del partit, que la hipoteca de la seu que els populars tenen a Bilbao va ser pagada entre el 99 i el 2005 amb fons procedents de donacions il·legals de constructors.

A conseqüència de la documentació aportada per l’extresorer, el jutge que estudia el cas ha demanat a Hisenda si el Partit Popular i els presumptes receptors dels diners sense blanquejar han comès un delicte fiscal.

El muntant assenyalat per Bárcenas, provinent de donacions i comissions d’entregues en efectiu des d’Euskadi, és d’un milió d’euros. Uns suposats ingressos que tornaven al PP basc mitjançant transferències de tresoreria madrilenya.

Després de conèixer aquesta informació publicada per El Correo, la presidenta del PP d’Euskadi, Arantza Quiroga, ha assegurat que no li “tremolarà el pols” a l’hora de prendre decisions si es confirma la versió de Bárcenas.

Aquest mateix dissabte, el president del PP a la província de València, Alfonso Rus, ha tensat la corda des de dins perquè Rajoy doni explicacions en públic. “Aquest és un partit honrat i els militants ens mereixem que el partit doni una explicació“, ha demanat el dirigent.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari