La prohibició del burca “alimenta els arguments dels partits racistes i xenòfobs”

Organitzacions socials i de Drets Humans de Catalunya manifesten el seu rebuig a la prohibició de l'ús del burca i el nicab
Burka
Burka

La moció aprovada al Parlament instant el Govern a legislar per prohibir l’ús del burka i del nicab en espais públics ha provocat un gran rebuig entre les entitats socials i de drets humans de Catalunya. Així ho han expressat en un manifest conjunt organitzacions com Amnistia Internacional de Catalunya, l’Associació de Dones Musulmanes de Catalunya, l’Associació Watani per la Llibertat i la Justícia, Comissions Obreres de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i SOS Racisme Catalunya entre d’altres.

 

Aquest conjunt d’entitats consideren que obrir aquest tipus de debat alimenta “l’argumentari racista i xenòfob” amb el qual alguns partits intenten treure’n un “rèdit electoral”, en clara al·lusió al partit Plataforma per Catalunya que lidera Josep Anglada. En el manifest també apunten que la prohibició d’aquest tipus de vestimenta “exclou i aïlla” a les dones que l’utilitzen i “estigmatitza a la població musulmana” en general. 

 

El document firmat per aquestes organitzacions, que inclou deu punts, creu que la moció del Parlament és una “estratègia per desviar l’atenció” i fugir del debat de les “retallades de drets i oportunitats”. En aquesta línia, posen en dubte que aquest sigui un tema que reclami la societat, i afirmen que les preocupacions socials es creen “moltes vegades des dels hemicicles i els mitjans de comunicació”. 

 

Les organitzacions socials i de drets humans subratllen el seu rebuig a qualsevol forma de sotmetre les dones i la seva llibertat, però aposten per la mediació i el diàleg per solucionar el tema del burca i el nicab, enlloc de prohibir-ho, perquè consideren que això obligaria aquestes dones a quedar excloses de la societat.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari