“En aquest país se li fa més cas a Pilar Rahola que al Parlament”

La campanya impulsada per la tertuliana fa rectificar la Cambra sobre la prohibició del burka
Título de la imagen
Título de la imagen

A final de maig d’aquest 2013, l’opinadora Pilar Rahola, enfadada perquè el Parlament havia rebutjat una iniciativa de Ciutadans per prohibir l’ús del burca en espais públics, va iniciar una campanya per demanar una rectificació a la cambra legislativa. L’esmena ha arribat aquest dijous, i l’hemicicle, amb una majoria de vots de CiU, PSC, PP i C’s han aprovat una moció convergent que insta el Govern a legislar perquè no es pugui ocultar el rostre en l’espai públic.

Sota l’empara de la seguretat ciutadana i el manteniment de l’ordre públic, i per tal de “respectar unes normes comunes de convivència i preservar la integritat de les persones” s’insta el Govern a “estudiar i analitzar els supòsits de limitació o prohibició d’ocultació del rostre a l’espai públic”.

La diputada de C’s, Carina Mejías, ha estirat les orelles a CiU quan els ha recordat la iniciativa, que aleshores s’emparava també en la llibertat religiosa, i que la majoria parlamentària va rebutjar. La portaveu ha assegurat que el burca “no és un problema de seguretat” i que “no es pot comparar una presó de roba amb algú que es tapa el rostre per anar a una manifestació”. Malgrat els arguments, Ciutadans ha donat suport a la iniciativa convergent.

Uns arguments semblants ha utilitzat el diputat de la CUP, Quim Arrufat, però per rebutjar la moció. En el marc de la seguretat ciutadana, en el qual s’assenta la moció per legislar, el portaveu ha preguntat els diputats quants casos coneixen de dones amb burca que hagin comès algun delicte en la via pública.

Des del PP, el diputat Pere Calbó ha avalat la moció per tal de defensar la “dignitat de la dona i la seguretat ciutadana”. El portaveu ha recordat els intents fallits de legislar sobre aquesta prohibició que no van arribar mai a prosperar, i s’ha referit a la campanya impulsada per la tertuliana, per considerar que “en aquest país se li fa més cas a Pilar Rahola que al Parlament”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari