“Tractarem de perjudicar els interessos espanyols”

Entitats independentistes catalanes amenacen amb boicotejar Madrid 2020 si no hi ha consulta independentista
j laporta
j laporta

Una sèrie d’associacions i entitats catalanes favorables a la independència han presentat una campanya de recollida de signatures per tractar de pressionar el Govern espanyol perquè accepti la celebració de la consulta independentista en 2014. Per aconseguir el seu objectiu, han apostat pel xantatge, amenaçant amb boicotejar la candidatura de Madrid per organitzar els JJOO de 2020.

‘Si no hi ha Catalunya 2014, no pot haver-hi Madrid 2020’ és el nom donat a la campanya presentada aquest dijous, que buscarà la recollida de signatures fins al 7 de setembre, data en què el Comitè Olímpic Internacional es reuneix a Buenos Aires per triar la seu dels JJOO de 2020. Quan arribi aquest dia, enviaran un email al president del COI, Jaques Rogge, amb les signatures i expressant-li l’oposició a l’organització d’aquest esdeveniment a la capital espanyola.

Els organitzadors han defensat la necessitat d’aquesta campanya davant la “intransigència i autoritarisme del Govern espanyol sobre el poble català”. Segons ha declarat Santiago Espot, president de Catalunya Acció, “no es pot fer la truita sense trencar l’ou i un procés d’independència sempre comporta enfrontament”.

La campanya neix des de diferents entitats i sense suports polítics, encara que no seran rebutjats, segons els organitzadors. “Tractarem de perjudicar els interessos espanyols, d’una manera pacífica i ordenada, però no eximeix de polèmica”, ha declarat Carme Teixidó, de l’associació Ara o Mai, qui ha afegit que “des de la societat civil creiem necessari que les accions no siguin només lúdiques, ens hem d’acostumar a fer accions més contundents, més reivindicatives, i que comportin respostes polítiques”.

Sobre el finançament de la seu en cas que fos escollida Madrid, Espot ha declarat que “és una bogeria intolerable que un estat arruïnat i corrupte acabi organitzant uns JJOO” i Teixidó ha afegit que “no volem seguir pagant les festes d’Espanya“.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari