La Creu Roja atén un 42% més de persones que al 2010

Dos de cada tres persones ateses per la Creu Roja a Catalunya té problemes per pagar el seu habitatge
Sense títol
Sense títol

La Creu Roja ha presentat aquest dijous el seu 5è estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que tracta sobre “habitatge i col·lectius vulnerables” a Catalunya, del que es desprèn que el perfil dels atesos per aquesta organització no ha canviat, però ha empitjorat la seva situació. El percentatge de persones parades amb prou feines ha augmentat un punt, fins al 83%, però fa dos anys un 50% d’ells cobrava prestacions per desocupació i ara només un 37,5%. També ha baixat el percentatge de beneficiats per la Renda Mínima d’Inserció del 17,5% en 2010 a l’11,2% en 2012.

La Creu Roja atenia en 2012 a Catalunya a 268.974 persones, un 42,8% més que en 2010, quan ajudava a 188.285. Segons el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Marquès, “és un col·lectiu molt deteriorat, que ha tingut molts desenganys”. “La gent vol ajuda perquè no troba feina”, ha afegit Marquès.

L’estudi s’ha realitzat mitjançant enquestes telefòniques, que reflecteixen que el 51,6% dels atesos són espanyols. La Creu Roja ja ha traslladat al Govern de la Generalitat la precarietat de la situació i la necessitat de crear o potenciar les ajudes per sobreviure, després de diversos anys de crisis que han cronificat els problemes.

Dificultats per pagar l’habitatge
Set de cada deu persones que necessiten ajuda per fer front a les despeses d’habitatge no reben cap ajuda, segons l’estudi de la Creu Roja, en el qual un 38,8% dels enquestats reconeix que ha canviat d’habitatge en els últims quatre anys per motius econòmics. La meitat dels atesos per la Creu Roja són famílies amb fills.

Un 71% dels enquestats té problemes per pagar les mensualitats de subministraments energètics, mentre que un 13,8% no té aquests subministraments, per la qual cosa no els ha de pagar. Només el 8% de les persones ateses per la Creu Roja pot abonar les factures sense problemes. Més de la meitat dels enquestats reconeixen que passen fred en les seves llars a l’hivern, la majoria perquè no disposen de calefacció. Segons ha explicat Josep Marquès, no és una qüestió baladí, doncs “una part important són persones majors“.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari