Un president del TC del PP

El president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, va pagar una quota de militant del PP fins el 2011 quan ja era magistrat del TC
Francisco Pérez de los Cobos
Francisco Pérez de los Cobos

El president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, va pagar quotes de militant del Partit Popular (PP). Segons publica aquest dijous El País, el magistrat està inclòs en una llista de donants i afiliats del PP entre 2008 i 2011. De fet, Pérez de los Cobos va fer l’abonament al partit conservador el 2011 quan ja era magistrat del TC. Concretament va ser elegit membre de l’Alt Tribunal el 29 de desembre de 2011.

 

Pérez de los Cobos apareix en un llistat que forma part d’un document del sumari del cas Bárcenas. En aquest document surt el nom de la persona que va contribuir al finançament del partit, així com el document nacional d’identitat i la quantitat aportada. El president del TC, segons aquesta llista, va aportar 37,14 euros per any. Es tracta d’una quota mínima que paguen els afiliats. 

 

Els jutges i magistrats tenen prohibit per llei formar part de cap partit polític o sindicat, tal com ho estableix un article de la llei Orgànica del Poder Judicial. La pròpia Constitució espanyola també apunta en l’article 127 que els jutges, magistrats i fiscals, mentre estiguin en actiu, “no podran ocupar altres càrrecs públics, ni pertànyer a partits polítics o sindicats”. Un condicionant que el propi president del TC hauria incomplert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.