Les bales de goma arriben a Estrasburg

Carles Guillot presenta una demanda contra l'Estat espanyol 12 anys després de perdre l'ull
Bales de goma
Bales de goma

Quan es compleixen 12 anys de la pèrdua del seu ull per una bala de goma, Carles Guillot ha presentat una denúncia contra l’Estat espanyol al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg. Guillot, membre de la plataforma stopbalesdegoma, considera que s’han vulnerat dos dels seus drets fonamentals per tres motius diferents i vol que Europa es pronunciï sobre aquesta arma.

Durant aquests dotze anys Guillot ha esgotat totes les vies jurídiques per depurar responsabilitats sobre el seu cas, per la qual cosa l’advocat Jaume Asens considera que “s’ha vulnerat el dret al procés just i en un termini raonable”.

Guillot ha defensat recórrer a Estrasburg perquè pretén “visualitzar encara més la manca de justícia que hi ha aquest país, per denunciar que la classe política segueix defensant aquestes armes, malgrat saber que mutilen i assassinen”. En aquest sentit, considera que si el Tribunal Europeu dels Drets Humans condemna l’Estat espanyol, també “criticarà la feina dels jutges i els obligaria a posar-se les piles i deixar de ser còmplices” de la immunitat dels responsables de que es disparin bales de goma.

Els advocats també consideren que s’ha vulnerat la integritat física de Guillot i que no s’ha fet una investigació per depurar responsabilitats. Per això, esperen que Europa encarregui una investigació independent, per primer cop en 12 anys. L’advocada Anaïs Franquesa ha comparat aquest cas amb la demanda que des del País Basc es va presentar contra l’ús de pots de fum per part de la Ertzaintza i en la qual el Tribunal va donar la rao als querellants.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari