Brussel·les fa perillar 87.000 llocs de treball

La Comissió Europea obliga a retornar els diners de les ajudes a les drassanes privades
Sense títol
Sense títol

S’han complert els pitjors presagis i la Comissió Europea ha sol·licitat al Govern espanyol la devolució de prop de 3.000 milions d’euros que es van concedir com a ajudes per al sector de la construcció naval entre 2007 i 2011.

Els diners hauran de sortir de les entitats financeres que van aportar els diners per pagar la construcció dels navilis, però això repercutirà negativament en les drassanes privades espanyoles, a les quals treballen 87.000 persones. La Comissió Europea ha comminat el Govern espanyol al fet que s’encarregui ell mateix de quantificar els diners a retornar, per considerar que es tractava de competència deslleial.

El sector de les drassanes, molt afectat per la crisi, lamenta que aquesta decisió pot ser el cop final a la indústria. La Comissió Europea considera que el sistema d’ajudes espanyol, que es va engegar en 2002, vulnera la normativa europea, tal com ho feia un programa francès similar que ja va ser retirat pel mateix motiu en 2007. Precisament, aquest és el motiu pel qual Brussel·les només demana la devolució de les ajudes des de 2007, doncs considera que fins a aquesta data es desconeixia que fos il·legal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides