Es burlen de nosaltres


Mariano Rajoy i el seu equip de comunicació dilapiden la legitimitat democràtica que atorguen les urnes (i en la qual s’escuden sempre els qui manen). No es tracta de fer cas a l’erosió dels partits de l’oposició, ni a les veus del propi partit que demanen transparència, sinó que cal escoltar l’electorat.

Les eines de què disposa el govern per sentir el batec de la ciutadania són les enquestes, que fa mesos que situen la classe dirigent entre els principals problemes de la societat just darrere de l’atur i l’economia, les xarxes socials, fa setmanes que el PP i Bárcenas són trending tòpic, i l’opinió de la premsa.

Però a Gènova es deuen pensar que twitter i facebook són coses del jovent o de frikis i que els diaris a l’estiu només serveixen pels passatemps.

Davant l’immobilisme i el silenci de Moncloa correspon els periodistes moure fitxa per fiscalitzar amb criteri l’actuació dels governants. Però resulta que Rajoy compareix i només es permet als mitjans dues preguntes:

I acusen l”ABC’ de pactar amb Moncloa. I el president du les respostes escrites. I resulta que són calcades a les que ha donat el secretari d’organització del PP una estona abans: “no al xantatge” i “tenim una majoria parlamentaria que ens legitima”. Clar, se les deu haver passat Floriano, qui per cert, ha convocat els mitjans tres quarts d’hora abans de protagonitzar una roda de premsa que ha durat 10 minuts. El secretari d’organització tenia pressa per havia de marxar a Alacant.

Pagava la pena veure la cara dels informadors que han anat avui a Moncloa, primer per la ‘jugada’ entre el president i l”ABC’, i segon perquè són conscients que aquesta setmana tampoc tindran explicacions sobre el cas Bárcenas, perquè el PP ha vetat les preguntes al president en el ple d’aquesta setmana al Congrés.

Les úniques informacions que es publicaran aquesta setmana, a part del que vagi filtrant Bárcenas, són les protestes de l’oposició, que demana una moció de censura, i les manifestacions davant la Delegació del Govern. I mentrestant, a la xarxa triomfa l’etiqueta #quesevayalamafia.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari