Qui vigila el vigilant?

La demanda d'un blindatge jurídic pels Mossos suposa un injustificat privilegi per la policia en detriment del ciutadà no uniformat
Brimo
Brimo

El Parlament de Catalunya està debatent en comissió l’ordre públic i l’ús de les pilotes de goma. En una de les sessions va comparèixer el Comissari en Cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, que va demanar més seguretat jurídica pels mossos. Una petició que ha estat analitzada a les pàgines de EL TRIANGLE per l’advocada Naiara Rubio, en un article que resumim a continuació:

 

“El paper que desenvolupen les forces i cossos de seguretat en un Estat és un bon termòmetre del seu nivell democràtic. Per un costat, per la relació que mantenen amb la ciutadania, que en ocasions es converteix en un factor de conflictivitat i no de pacificació. I per altra banda, pel tracte que reben dels altres poders, amb el que sol mantenir una relació do ut des: dono perquè em donis.

 

Fa poc més d’una setmana el Comissari en Cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va demanar més seguretat jurídica per les unitats antiavalots. Amb això demana que els agents no siguin perseguits penalment per les seves accions quan actuen en compliment d’ordres i protocols policials, el que equivaldria permetre que actuïn amb immunitat.

 

Sense esmentar-ho, Trapero responia així a les demandes dels sindicats policials i sortia al pas dels esdeveniments recents, amb diversos agents imputats en causes penals per lesions derivades de l’ús de les pilotes de goma. Com Esther Quintana, tristament famosa per perdre un ull presumptament per l’impacte d’un projectil d’aquest tipus. Fins a nou persones han patit lesions similars en els darrers anys.”

 

MÉS INFORMACIÓ I L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari