El ‘fantasma’ de Caixa Girona torna al Parlment

Absorbida per La Caixa, després de deixar un forat de 2.500 milions d'euros, la polèmica gestió dels responsables de la caixa gironina serà examinada pels diputats
Arcadi Calzada
Arcadi Calzada

La comissió d’investigació sobres les caixes d’estalvis constituïda al Parlament de Catalunya té un llarg treball per davant. Els diputats tindran l’oportunitat d’interrogar, entre d’altres testimonis, a l’anterior cúpula de Caixa Girona i els responsables de la Conselleria d’Economia que, en el seu moment, van decidir arxivar l’expedient sancionador obert a l’entitat gironina al detectar innumerables irregularitats en la seva gestió.

 

Caixa de Girona va desaparèixer silenciosament del mapa financer després de ser absorbida, l’1 de novembre de 2010, per La Caixa. Acabava així la història de 70 anys d’una entitat que va ser fundada per la Diputació de Girona i que va morir a causa de la seva excessiva exposició al crèdit immobiliari. Una mala gestió que va deixar un forat xifrat en 2.500 milions d’euros.

 

Segons va publicar en exclusiva EL TRIANGLE en paper (edició nº 975), una auditoria realitzada per la Direcció General de Política Financera de la Conselleria d’Economia va demostrar que alts càrrecs de Caixa Girona i de la seva fundació es van lucrar directament amb préstecs, contractes i subvencions concedides alegrament, així com familiars seus. 

 

El llavors president de l’entitat gironina, Arcadi Calzada, es va inflar a vendre obres d’art de la seva galeria particular a Caixa de Girona. El vicepresident, Max Marcó, va ser beneficiari de 17 línies de crèdit i avals, molts d’ells ocultats al Banc d’Espanya. I l’expresident de la Diputació de Girona i exvocal de l’entitat financera, Jaume Torramadé va tramitar dos crèdits pel seu partit, Unió Democràtica de Catalunya.

 

 MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari