El PP torna a desfermar la ‘batalla de l’Ebre’

L'aprovació que la CHE ha fet del pla de conca pel riu Ebre ha estat rebuda amb indignació a les comarques del delta
Defensa de l'Ebre
Defensa de l'Ebre

Per una estranya jugada del destí, l’aprovació per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) del pla de conca del riu ha coincidit gairebé amb la intervenció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) davant la comissió de peticions del Parlament Europeu per denunciar com justament s’estava elaborant la proposta.

 

La compareixença del portaveu de l’entitat, Manolo Tomàs, conjuntament amb altres membres de la plataforma estava fixada en el calendari de l’Eurocambra des de fa mesos, d’acord amb la sol·licitud que la plataforma havia fet per explicar a les instàncies comunitàries com s’estava desenvolupant aquest procés. No deixa de ser significatiu que Brussel·les acceptés escoltar una entitat com la PDE sobre un projecte que encara no estava aprovat. Sens dubte, aquesta situació s’ha d’atribuir al prestigi que la PDE va assolir davant els tècnics comunitaris durant el procés de discussió de l’antic pla hidrològic espanyol del Govern de José María Aznar.

 

Ara la situació és diferent a la de la dècada passada, però probablement la lluita sigui la mateixa. Manolo Tomàs assegura que “el Parlament Europeu ja està avisat” i a Madrid “li serà molt més difícil colar irregularitats”. El portaveu de la plataforma assegura que el pla hidrològic de l’Ebre aprovat per la CHE “és totalment contrari a les directives comunitàries de l’aigua” i diu que “denunciarem l’Estat espanyol davant la Comissió Europea per aquests incompliments”.


MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari