Sentència contra Bankia

Un jutge de Barcelona ha condemnat a Bankia a tornar 260.000 euros a una clienta afectada pel cas de les preferents
Bankia preferents
Bankia preferents

Sentència judicial contra Bankia pel cas de les preferents. El jutge de primera instància número 44 de Barcelona, Francisco de Paula Puig, ha declarat nuls els contractes de compra de participacions preferents que va firmar el 2009 una clienta de Caja Madrid (ara Bankia). Aquest jutge ha condemnat a l’entitat a retornar a l’afectada els 260.000 euros que va invertir en aquest producte financer considerat d’alt risc.

 

La sentència apunta que l’antiga caixa d’estalvis no va informar degudament a la clienta dels riscos que suposava la contractació de les anomenades participacions preferents. La persona afectada va invertir tots els seus estalvis en aquest producte financer. El magistrat també argumenta que l’entitat no va dur a terme el pertinent test d’idoneïtat que s’ha de realitzar per verficar la conveniència de la venda d’un producte complex com aquest a un client.

 

El jutge considera que “no va existir un autèntic consentiment en la contractació” la qual cosa implica, segons la sentència judicial, una inexistència del contracte en si perquè falta un element essencial com és el consentiment. Per aquest motiu, es declara la nul·litat dels tres contractes de compra de participacions preferents. En aquest procés judicial la denunciant ha estat assessorada pel Col·lectiu Ronda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides