ERC contempla tres vies per a la independència

Tresserras defensa que una Catalunya independent seria viable econòmicament
Esquerra
Esquerra

La Conferència Nacional per a la República Catalana que ERC està celebrant aquest cap de setmana ha aprovat per una majoria molt àmplia tres vies per aconseguir la independència: una consulta o referèndum, unes eleccions plebiscitàries o una declaració del Parlament. El partit liderat per Oriol Junqueras aposta per les dues primeres opcions, però adverteix que si l’Estat espanyol nega el‘ dret a decidir‘ impulsarà la tercera via.

El procés ideal per a ERC consistiria a arribar un acord amb el Govern espanyol perquè Catalunya pogués plantejar la seva consulta. En cas de no aconseguir-ho, es demanaria la intervenció de la Unió Europea.

Per a Esquerra, l’estat català passa per una República a la qual s’ha d’arribar per vies democràtiques i buscant empara legal. Així ho ha explicat el ponent del document, l’exconseller de cultura Joan Manuel Tresserras, davant els 686 assistents a la jornada. Tresserras ha defensat que una Catalunya independent seria viable econòmicament i ha criticat als quals ho posen en dubte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides