Una ikurriña endarrereix l’inici dels Sanfermins

Els sanfermins ha començat amb un històric retard de 20 minuts, doncs una ikurriña desplegada a la plaça ha impedit l'inici de les festes a les 12 en punt.
Ikurriña
Ikurriña

Poc abans de les 12, hora oficial del llançament del coet que havia d’iniciar les festes de sanfermin, s’ha desplegat una enorme ikurriña a la plaça.

 

La bandera, desplegada davant de la façana de l’ajuntament de Pamplona, de manera que impedia la visió de la balconada des del qual es dispara el coet, ha estat retirada finalment per la policia. El jutge de guàrdia ha iniciat una investigació per un suposat delicte d’alterament de l’ordre públic, malgrat que no s’han produït detencions.

 

La bandera ha estat desplegada per uns activistes nacionalistes, que anaven disfressats amb unes barbes postisses i màscares per ocultar la seva identitat. Els abertzeles s’han situat en els terrats de dos edificis a cada costat de la plaça i mitjançant un cable han sostingut la ikurriña.

 

Finalment, el regidor del PSN Eduardo Vall, al costat d’Ana Irene Rodeles, una treballadora de l’ONCE , entitat que celebra la seva 75º aniversari, han pogut encendre la metxa del coet.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari