Sos Racisme, en contra de la prohibició del burka

La decisió del Govern de la Generalitat de prohibir el burka i el niqab als espais públics ha provocat les crítiques de Sos Racisme Catalunya
Burka
Burka

L’associació Sos Racisme Catalunya ha criticat aquest dijous la decisió del Govern de la Generalitat de regular l’ús del burka i el niqab als espais públics i considera que es tracta d’una mesura que “exclou i aïlla” les dones que l’utilitzen i “criminalitza” la població musulmana.

 

En aquest sentit, Sos Racisme denúncia que sota el “paraigües de la seguretat”, s’amaguen les motivacions d’una “falsa protecció de la dona i la defensa d’uns valors culturals o morals propis”. Per això, sospiten que la seguretat sigui l’excusa per no incórrer en la il·legalitat d’atacar els drets fonamentals de les persones.

 

Segons aquesta associació, amb aquesta nova mesura es prohibiria el dret a reunió i manifestació de les dones que duen burca o niqab. Per a Sos Racisme, per eradicar l’ús d’aquestes peces de roba s’ha de treballar en la mediació i la sensibilització i no en la prohibició.

 

Per això demanen que es tingui en compte l’opinió de les dones que fan servir aquesta vestimenta i lamenten que amb aquesta mena de mesures s’estigui generant un fals problema amb el possible objectiu de treure rèdit mediàtic i electoral i que, segons un estudi, beneficien a Plataforma per Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.