El jutge cita a declarar el conseller Gordó pel cas ITV

El seu nom apareix en les converses gravades per la policia mentre era secretari de la Generalitat
El conseller de Justícia, Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó

El jutge de TSJC Enric Anglada ha acceptat la petició de la fiscal del cas ITV i citarà a declarar després d’estiu l’actual conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè expliqui el paper del Govern en la presumpta trama de concessions d’Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) a Catalunya. En aquella època Gordó era el secretari de Presidència de la Generalitat.

 

La fiscal del cas, Teresa Duerto, va sol·licitar dimarts que el conseller declarés com a testimoni en un cas en el qual ja està imputat per tràfic de influències el diputat de CiU Oriol Pujol. El nom de Gordó apareix en les converses dels implicats en la trama gravades per la policia.

 

A més de Gordó, el jutge també ha acceptat els altres testimonis demanats per la fiscalia: els responsables de dues empreses que fan la ITV a Catalunya: Josep Maria Arnau (ITV Atisae) i Joaquim Coello, (Applus) i dos càrrecs més d’Empresa i Indústria; i els sol·licitats per la defensa: l’exconseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i i’exdiputat Eudald Casadesús (CiU), que va participar en la tramitació de la llei de seguretat de les ITV.

 

Les compareixences van ser reclamades per la fiscalia a la vista celebrada dimarts per concretar les diligències necessàries per formalitzar el procediment d’un jurat popular. La data de les citacions es concretarà després de l’estiu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.