Política sí, partits no

Els joves catalans s'interessen i participen en política, però la majoria no s'identifica amb cap partit, segons una enquesta de la Generalitat
Mani universitaria
Mani universitaria

La Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat ha presentat aquest dimecres els resultats de l’Enquesta de Participació i Política 2011, de la qual es desprèn que els joves entre 15 i 29 anys són el sector de la població amb una major participació en manifestacions i protestes.

Malgrat això, un 60% dels joves catalans no s’identifica amb cap partit, per la qual cosa també són els que tenen una menor participació electoral, amb 13 punts per sota de la mitjana.

D’aquesta manera, l’enquesta assenyala que la joventut participa en política, però rebutja les vies institucionals i busca maneres d’expressar-se diferents, fins i tot il·legals, com els talls de trànsit, l’ocupació d’edificis o les pintades i encadenaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides